Mis põhjustab jalgade kurbust, kui sõidate allamäge?

Ronimine ülesmäge võib tunduda keeruline ja jätab teid hinge kinni. Kuid ärge laske end petta – selle mäeklaasi tagurpidi jookseb ka teie keha. Kui olete allamööda jooksnud, võite tundlikes jalgade tekkes valulikkusest, sest teie lihaseid aktiveerite erinevalt, pannesite oma kehale uue nõudmise. Konsulteerige arstiga, kui teie jalgade kurnatus püsib või süveneb.

Töötavad lihased

Sügavjooksuga sõites liiguvad lihased erinevalt ülesmäge. Kui sa jooksed allamäge, peaks keha langeb edasi edasi. Seda tüüpi liigendamine töötab libedaid ja nõelastikke. Kui te alla vajutad, saate liiga palju survet alaseljale ja puusa paindajatele. Peaksite keskenduma oma neljakordsele liikumisele, kui te lähete alla ja töötaksite rohkem oma jalgade ja hamstringide abil jalgade juhtimiseks, nii et põlvedel on vähem survet.

Ekstsentriline liikumine

Briti kergejõustiku treener Brian Mackenzie selgitab oma veebisaidil, et allamäge on ekstsentriline liikumine, millest võistlejaid sageli ei kasutata. Ekstsentrilised liikumised keskenduvad lihasprotsessi pikenemise aeglustumisele, raskendades lihaseid. Selline liikumine annab lihaste pidurdamise mehhanismi. Näiteks kui te sõidate allamäge, peate oma jalgadega pidama, et hoida oma keha teie liikumiste kontrolli all. Keha hoidmine kontrollitaval moel ja aeglustamine teie käes võib põhjustada rohkem jalgade kurbust. Ekstsentrilised kontraktsioonid on ka DOMSi selgitus või viivitusega alguses tekkinud lihasvalu, mis väljendub tunde või isegi päeva pärast jooksu.

Hoia kontrolli all

Vormimise parandamine allalöömise korral vähendab teie vigastuste ohtu ja võib isegi jalgade valulikkust aidata. Oluline on hoida oma ülemine keha pinges ja edasi lükata, nii et keha jääb mäest risti. Suurendage jalgade käivet, kui kiirust suurendate, nii et te ei võitle vägivalda. Malli vastupanu võib põhjustada kuni 5 päeva pikkust lihasnurma.

Venitage see välja

Dünaamiline venitamine enne jooksu on oluline, et aidata vähendada lihasvalu. Dünaamiline venitus hõlmab liikumist venitades koos jalgade, jalgade, külgsete kopsude ja isegi jalgadega. Pärast venitamist venitage staatiliselt lihaseid piklikule, hoidke iga venitus umbes ühe minuti jooksul. Tehke jooksja sirgjooned, nagu näiteks püstised nelinurksed sirgjooned, eesmised voldid ja vasikas venitamine.