Mis on pro retinool?

Proretinool on kaubamärgi all A-vitamiini derivaadid, mida turustab kosmeetikaettevõte L’Oreal. Seda kasutatakse koostisainetena paiksetele vananemisvastasele ja kortsukude vähendavatele kreemidele ja niisutajatele. Michigani ülikooli teadlaste poolt läbi viidud 2007. aasta uuringus leiti, et retinool, mis on retinooli põhiline koostisosa, põhjustab vananemise tõttu silmalaugusid, samuti minimeerib naha peened jooned, mis on kogenud päikesekahju.

Lisahüved

Retinool on antioksüdant, mis võib imenduda naha kaudu. Michigani ülikooli teadlased märgivad, et see aitab parandada kollageeni tootmist, naha primaarstruktuuri, muudab naha haavatavaks ja suurendab elastsust. Retinool võib samuti suurendada glükoosaminoglükaanide arvu, ühendeid, mis hoiavad nahka hüdreeritud. Retinool on olemas paljudes erinevatest käsipagastest ja retseptidest valmistatud nahakreemidena, kuid pro-retinooli tuntud tuletatud toode on saadaval ainult Advanced Luminotherapy, L’Oreali tootena.