Mida soola ja suhkrut oma kehaga teha?

Sool ja suhkur on kahjuks paljude inimeste toitumises rohkesti aineid, eriti kui nad tarbivad palju töödeldud või ettevalmistatud toitu. Nagu enamik toite ja toitaineid, võivad need olla kasulikud – või vähemalt mitte kahjulikud – väikestes kogustes. Kui aga tarbite liiga palju soola ja suhkrut, võite end ohustada tervisega seotud tüsistuste, nagu südamehaigused ja diabeet.

Sool või naatriumkloriid on oluline mõne teie keha oluliste funktsioonide, näiteks toitainete imendumise ja transportimise jaoks. Linus Paulingu Instituudi andmetel, kui sool laguneb kahe keha komponendina, muutub kloriid seedetrakti hapete hulka. Need neelavad teie toidust toitaineid. Naatrium, teine ​​soola komponent, mõjutab kehas sisalduvate vedelike mahtu väljaspool teie rakke. See määrab teie veremahu, mis omakorda reguleerib vererõhku.

Sool ja suhkur on paljudel inimestel toitumises kahjuks rikkad ained, eriti kui teil on palju töödeldud või ettevalmistatud toitu. Nagu enamik toite ja toitaineid, võivad need olla kasulikud – või vähemalt mitte kahjulikud – väikestes kogustes. Kui te tarbite liiga palju soola ja suhkrut, võite end seada ohtu tervisega seotud tüsistuste, nagu südamehaiguste ja diabeedi vastu. Kuna sool mängib sellist kriitilist osa teie vererõhul, võib liiga palju kaasa tuua ka kõrge vererõhu suurenemise, Teie südameprobleemide oht. Teie keha vajab ainult umbes 3,8 grammi soola päevas, kuid enamik inimesi tarbivad lähemal 7 grammi päevas. Liiga palju naatriumi, üks soola koostisosadest, võib põhjustada hüpertensiooni või kõrget vererõhku. Kõrge vererõhk võib põhjustada mitmeid tervise tüsistusi, sealhulgas südamehaigusi ja insuldi.

Suhkur viitab tegelikult mitmele lihtsatele süsivesikutele nagu glükoos, fruktoos ja sahharoos. Seedeprotsessi ajal jaguneb enamus süsivesikuid nendesse suhkrudesse, mis muutuvad keha kütuseks. Mõned toidud, nagu näiteks puuviljad, on küllaltki suhkrud. Kui suhkur looduslikult esineb, pole see teie kehale tingimata halb. Kuid tervislikum on süüa suhkruid suures koguses süsivesikuid kui lihtsaid suhkruid. Seda seetõttu, et paljud suhkru negatiivsed tagajärjed tekivad tegelikul söömise protsessil.

Suhkur võib põhjustada hammaste lagunemist, andes kütuse bakteritele, mis tekitavad õõnsust tekitavaid naastusid. Tervisekaitseameti andmetel tõstab suhkru rasket toitu sageli ja harjates hambaid harva, tekitab see teie õõnestuse ja muude hammaste probleemide ohtu. Lisaks sellele lisavad paljud tootjad töödeldud toitudele suhkruid ja vähendavad tegelikke toitaineid. See võib kaasa aidata kehakaalu tõusule, eriti kui suures toidus sisalduv toortubaka suhkru tühjad kalorid on suured. Niisiis, kui sool ja suhkur ei ole keha jaoks loomulikult kehvad, on oluline tarbida neid mõõdukalt.

Sool: positiivsed mõjud

Sool: negatiivsed mõjud

Suhkur: positiivsed mõjud

Suhkur: negatiivsed mõjud