Mis juhtub, kui ma hakkan jooksma ka siis, kui mul on põsed splints?

Shin splints või keskmine sääreluu stressi sündroom on tavaline vigastus võistlejate jaoks. Sümptomid hõlmavad jalgade ja sääreluu kõrvapõletikku ja sõrmejälgi selles piirkonnas. Nad muutuvad sageli kroonilisteks või korduvateks probleemideks, sest nad on aeglaselt paranemas ja kergesti uuesti vigastatud, halb kombinatsioon.

Esmakordne vigastuse piirkond põtrakahvlitega on tibiaalse eesmine lihas. Kui te sõidate või kõnnite, kasutate seda lihast, et hoida oma jalg maapinnal kallalt maha. Lihased toimivad teie jalgade pidurina ja iga samm põhjustab lihase jerkimist, selgitab Spordiohutuse kliiniku veebisait. Kahju ei ole lihas, vaid lihase ja luu vahel.

Lihased on kinnitatud perioste, õhuke, kõva, läbipaistev kude, mis katab kõik luud. Perioste kinnitatakse luudele mitme väikese sidemega. Järsku liikumine põhjustab nende sidemete pisara ja lahutamise luust. See on pigem pinget kui lihaste tüvi ja sellepärast on see aeglasem paraneda. Samuti on see kergesti uuesti vigastatud, sest me kasutame seda lihaseid jälle iga kord, kui me kõnnime.

Kuna vigastus paraneb, tekitab teie keha armulaud, mis plaastub pisaraid ja hoiab luu luubi külge. Iga korduskaitset plahvatab selle armekoe ja peate tegema rohkem. Mida rohkem armarakk moodustub piirkonnas, seda nõrgem lõplik parandamine. See tähendab, et tulevikus on see kergemini vigastatud ja võib-olla tuleb tervenemisprotsess uuesti alustada.

Kui teil on põsed, peate olema tõsiselt nende ravimisel – ja peate olema veelgi tõsisem, et neid tagasi ei tule. Jää, kokkusurumisega mähised, massaaž ja jalalaba lihaste venimine võivad aidata. Kui teie juhtum ei reageeri sellisele konservatiivsele hooldusele, peaksite otsima professionaalset abi spordiüritusel arstilt, kiropraktikult või terapeudilt.

Mis on Shin Splines?

Miks nad on aeglaselt paranenud

Miks sa ei peaks jooksma

Ärahoidmine