Millised on punase snapperi kasu tervisele?

Red snapper või Lutjanus campechanus on sooja veega leitud kala Mehhiko lahes ja Atlandi ookeani lõunaosas. See suur kala võib anda mitmeid tervisega seotud eeliseid, kui sööd seda tasakaalustatud toitumise osana. Saate seda riietuda maitsetaimedega, valmistada kalasuppi või proovida Cajuni maitsestamisel tomati ja veini kaste.

Madala kalorsusega, suure valgusisaldusega toidud võivad aidata teil kaotada lisakoormust, vähendada südamehaiguste, II tüübi diabeedi ja osteoartriidi riski. 3-untsi punase snapperi serveerimine on ainult 109 kalorit ja annab 2000 grammi toitumise põhjal 22 grammi valku või 44 protsenti igapäevasest väärtusest. Valk on rahuldav toitaine, mis seeditakse aeglaselt ja vähendab nälga. Valge toiduga söömine, näiteks punase nabaga, mida serveeritakse mustade ubade salsaga, aitab teil kontrollida oma kehakaalu, sest nad rahuldavad teie nälga pikemat söömist kui sööki ilma palju valku.

Iga keedetud punase snapperi 3-untsi portsjon annab 41 milligrammi eikosapentaeenhapet ja 232 milligrammi dokosaheksaeenhapet. Need omega-3-rasvhapped võivad aidata vähendada südamehaiguste ja kõrge vererõhu riski. Sa peaksid tarbima vähemalt 250 milligrammi EPA ja DHA nädalas või kogust 8 untsi mereannid vastavalt Ameerika Ühendriikide toitumisjuhistele 2010. aastal.

3-untsine küpsetatud punase snapperi osa sisaldab 3 mikrogrammi B-vitamiini. See vitamiin on oluline tervislike punaste vereliblede moodustamiseks. Puudulikkus võib põhjustada megaloblastilise aneemia või valesti moodustunud punavereliblede tekkimist. Vitamiin B-12 puudulikkus võib põhjustada ka püsivaid neuroloogilisi kahjustusi käte ja jalgade tuimusega või kipitustega. Tervislikud täiskasvanud peaksid saama 2,4 mikrogrammi B-vitamiini päevas.

See, kuidas te saate oma punast nuuskat valmistada ja serveerib, mõjutab selle toiteväärtust ja tervist. Praetud, praetud punane nibur on kaloreid, rasva ja süsivesikuid suurem kui praetud. Teine probleem on elavhõbeda sisaldus punases nööris, märgib Michigani ülikooli veebisait. Elavhõbe on keskkonnaohtlik mereannid, mis võivad mõjutada tunnetust. Eelkõige peaksid rasedad naised vältima teatud kalaliike, nagu näiteks punane nibu, mis on elavhõbedat kõrgem kui teised.

Kontrolli oma kaalu

Vähendada südamehaiguse riski

Vältida megaloblastilise aneemia tekkimist

Kaalutlused