Alkohol põhinevate juuste toodete mõju juustele

Mõned juuksed tooted võivad muuta juukseid kuivaks, lehemaks, tuhmiks ja elutuks. Süüdlane on paljudes nendes luutites kuivatatav alkohol.

Miks alkoholi kasutatakse

Vastavalt Cosmetics Info-ile lisatakse juuste toodetele alkohol, et neid paksendada, hoida neid vahutades ja kaitsta tooteid mikroobide eest. See võib toimida säilitusainetena, mis hoiab tooteid veel kauem ära. Sellepärast võib pomaadi purgi või lauvärvide pesa lõhna tunduda üsna aasta hiljem, nagu see tegi selle ostmise päeval.

Miks alkohol kuivab

Kui alkoholi sisaldavad tooted juustele kantakse, hakkab alkohol aurustuma väga kiiresti. Probleemiks on see, et see võtab natuke oma juuste loomulikku niiskust koos sellega, mis viib kuivadele, elututele lukkudele, mis tekitavad vajaduse kasutada neile rohkem tooteid ja loomulikult ka juukseid.

Ilma alkoholita tooted

Mõned tooted ei sisalda alkoholi. Paljud ettevõtted reklaamivad toote esiküljel alkoholivaba toodet, vähesel määral koostisainete loendit lugedes olevat väidet. Megsmakeup.com sõnul on selliste tuntud kaubamärkide nagu Nexxus, Garnier ja Jonathan alkoholivaba juuksehooldusvahendid, nagu ka väiksemad etiketid nagu Blow juuksehooldus ja AG Hair Cosmetics.

Märgistamine

Otsige etiketil sõna “alkohol” või tõenäolisemalt “alkohol denatti”, “denatureeritud alkohol”, “metanool” ja “isopropüül”. Neid nelja liiki alkoholi kasutatakse kõikides alkohoolsetes toiduks mittekasutatavates tarbekaupades. Vastavad sõnad tähendavad, et alkohol on lisatud väikese koguse halva maitsega kemikaale, et muuta see lahustumatuks, vastavalt Ameerika Ühendriikide energeetikaministeeriumi keemiaarhiivile.

Juuste puhkus

Olenemata sellest, milliseid juustetooteid valite, andke oma juustele puhata. Kui kasutate ühiskondlike ürituste jaoks nädalavahetustel tooteid, andke oma juuksed nädala jooksul paar päeva. Kui teie töö nõuab tähtkuju, lase oma juuksed nädalavahetustel uuesti taastuda.