Maiustuste söömise mõjud

Maiustused võivad olla meeldivad süüa, kuid liiga paljud neist võivad teie tervist negatiivselt mõjutada. Maiustustel on tavaliselt kasulike toitainete puudus ja need on täis kahjulikke aineid, sealhulgas küllastunud rasva, suhkruid ja kunstlikke suhkruid. Mitte kõik kommid ei ole sama toitumiskoostisega, seega võivad preparaadid tootel olla erinevad.

Suurenenud diabeedi risk

Maiustuste tarbimine võib suurendada diabeedi riski, mis on teie keha ebanormaalselt kõrge veresuhkru tase. Selle seisundi võib edendada mitmete toitumisteguritega. Toiduainete ajakirja Journal of Nutrition juunis 2007 väljakuulutatud uuringu kohaselt on suhkrute peamine riskitegur suures koguses suhkruid. Need lisatud suhkrud on maiustustes, mis muudab need maitsvaks, kuid ka füüsilist kahju.

Hammaste lagunemine

Maiustuste tarbimine võib teie hammaste tervist kahjustada. Nagu 2002. aasta American Journal of American Dental Association selgitab, toodavad suhkrud kahjulikku hapet, kui nad puutuvad kokku hammaste naastudega ja see soodustab hammaste lagunemist. Sidrad, mis sisaldavad sidrunhapet või fosforhapet, võivad samuti soodustada erosiooni, mis põhjustab hammastele püsivaid kahjustusi.

Vähendatud HDL-kolesterool

Kaks teie kolesterooli tüüpi tüüpi on madala tihedusega lipoproteiin või halb kolesterool ja kõrge tihedusega lipoproteiin või hea kolesterool. Eluviisivalikuid, nagu näiteks füüsiline koormus, võivad mõjutada kolesterooli taset ja toit võib mängida olulist rolli. Vastavalt 2010. aasta aprilli “American Medical Associationi ajakirja” uuringu andmetele võib suhkrute toidu suurenenud tarbimine vähendada teie südame-veresoonkonna tervisele kahjulikult kõrge tihedusega lipoproteiinide taset. Suure tihedusega lipoproteiinid on kasulikud, kuna nad eemaldavad teie verest liigset kolesterooli. Kõrge tihedusega lipoproteiinide madalamate tasemete tõttu on kolesterooli kogunemine teie veresoontes ja verevoolu inhibeerimine või blokeerimine, mis on tuntud kui koronaararterite haigus.

Dieedi raskused

Kui te üritate kaalust alla võtta, võib suhkru söömine pidurdada teie jõupingutusi kilodest puhastamiseks. Maiustused on tavaliselt kalorsusega tihedad, nii et väikesed portsjonid annavad suures koguses kaloreid. Maiustustel puuduvad ka kiu – toitaine, mis soodustab küllastumist, nii et ka kõrge kalorsusega sisu korral ei täideta neid suupisteid. Peale selle on maiustused kõrge glükeemiga, mis tähendab, et neil on märkimisväärne mõju teie veresuhkru tasemele. See võib samuti pärssida kehakaalu langust; 2011. aasta juuni väljaande “Journal of Nutrition” uuring näitas, et glükeemilise indeksi alandamine toiduainete vähendamisel suurendas kehakaalu kaotust.

Crohni tõbi on põletikuline soolehaigus, mis tähendab, et see seisund soodustab püsivat seedetrakti põletikku. Haigus põhjustab mitmeid tõsiseid kõrvaltoimeid, sealhulgas kõhuvalu, palavik, püsiv kõhulahtisus ja isutus. Marylandi Ülikooli meditsiinikeskuse andmetel on suhkru- ja küllastunud rasvhapete – kaks peamistest maiustuste koostisosadest – peamine Crohni tõve riskifaktor.

Söömine maiustusi sageli võib kahjustada ka teie luu tervist. Toiduuuringute juunis 2008 avaldatud uuringutes leiti, et suhkru rikkalikult tarbitavate toitude tarbimine vähendab luukoe tugevust, mis võib põhjustada luumurdude suuremat tõenäosust, piirates seega teie aktiivsust.

Crohni tõve riski suurenemine

Vähendatud luumõju