Millal lõhe püüda Michiganis?

Lõhepüük on Michigani spordi kalatööstuse peamine osa pärast mitme hiidlooma sissetoomist 1960. aastatel Suurte järvede süsteemile, et kontrollida õunaõielise populatsiooni. Mängujad veetavad Michigani vetes mõnda lõhe liiki, sealhulgas lõhe, Coho lõhe, kokanee lõhe ja Chinooki või kuninga lõhe. Alates 2010. aastast on lõhe hooaeg Michiganis aastaringselt avatuks enamikes vetes, kuid kalapüük teatud aastaaegadel võib maksimeerida eduvõimalusi.

Michigani loodusvarade seadustiku osakond

Michigani loodusvarade osakond (MDNR) kehtestab Michigani kalapüügi kõikid aspektid, sealhulgas hooajad, suurus ja püügipiirangud, samuti piirangud, tasud ja muud eeskirjad. Igaüks, kes soovib Michigani lõhe kala püüda, peaks konsulteerima jooksva aasta kalapüügijuhiga (vt Resources).

Atlandi lõhe

Atlandi lõhe olid kunagi kohalikud Lake Ontario, kuid need kadusid 20. sajandi teisel poolel Great Lakesi süsteemist. MDNR hakkas varusid 1970ndate alguses kalamajutama suurte järvede ja ühendatud vetes ning tänapäeval on paljudes Michigani vetes hea kalapüük. Anglerid püüavad Atlandi lõhet Suurte järvede alguses kevadel ja jätkavad nende kalade püüki kevade ja suve jooksul. Atlandi lõhe alustavad kudemisradasid suve keskel ja paljud on püütud Suurte järvede toiduvarudelt.

King Salmon

Kuninga lõhe on mitme Michigani kalurite valikuvõimalus. Need kalad võivad saada suured, kogupikkus on 20 kuni 30 naela. Michigani riiklik rekord on Suurbritannias Lääne-Alam-Michiganis asuvas Big River’is püütud kala 46 lb. Kuninga lõhe algatus algab hiljuti kevadel Suurte järvede käes ja jätkub kogu suve jooksul, kuni kalad hakkavad oma kudemisprotsesse augustis ja septembris. Kuna kalad hakkavad jõe suudmest avamaal, võtavad anglers palju nendes piirkondades head kala. Muskegoni, Ludingtoni ja Manistee’i lähedal asuvad kalad toodavad aastas tuhandeid neid kalu. Enamik aastaid keskpaigast kuni augusti lõpuni on kalad hakanud liikuma ülesvoolu ja paljud on püütud Michigani jahutamates ja kiiremates ojades ja jõgedes, eriti Põhja jõest põhja poole.

Coho lõhe

Kahhe lõhe, lõunapoolsete lõhede liigid olid esimene lõhe, mis sai alguse 1960. aastate alguses järvedel. Kui esimene täiskasvanud kala hakkas 1967. aastal kudema ülespoole, püüti Michiganis igavesti. Need kalad võivad püüda Suurte järvede igal ajal aastas, kuid nende kalade tõeline hooaeg on varem kevadel Michigani järves ja jälle suve lõpus ja varakevadel. MDNR-i andmetel võib kalade rändamist mõnel jões, näiteks jõel St Josephi jões, püüda. Lake Superiori Munisingi lahes püütakse Coho lõhet talvekuudel jääl.

Muud lõheliigid

Michigani veed asuvad ka teiste lõhe liikide, sealhulgas roosa lõhe, kokanee lõhe ja chum lõhe. Kõik need järgivad teise lõhe põhilisi hooajalisemaid mustreid, kusjuures parimad ajad on kevadel ja suve lõpus / varajasel sügisel. Michigan on üsna suur riik, ja isegi liikide hulgas on kudemisradadel mõnikord erinev. Kaugemas põhjas kudemised kestavad varem ja algavad mais. Kitsemates piirkondades võib kudemisjõud minna oktoobriks.