Korvpallipinna mõju

Tehnoloogilised edusammud on korvpalli põrandaplokkide arvu korrutanud. Varasemad põlvkonnad konkureerisid puit-, kivi- või tartanpindade siseruumides ja vabas õhus betooni või asfaldiga, kuid uued sünteetilised pinnad ja spordiürituste tehnoloogiad on loonud täiesti uue valikuvõimaluse. Mängijal on tuhandeid muutujaid ka hulgaliselt kassetid ja korvpallid. Mõned pinnad on suuremat jõudlust, mõned pakuvad suuremat mängijate turvalisust ja mõned pakuvad mõlemat kindlat kombinatsiooni.

Korvpall on täis mängudest, peatustest, kiirendustest ja kärpedest. Veojõu on kõige olulisem. Enamik uuemaid sünteetilisi kohti pakub suurepärast veojõudu – see võib hõlmata õmbluseta plaate, valatud või valtsitud pindu. Siseruumis või välja, hooldus on tavaliselt lihtne. Välimune betooni- ja asfaltkatted pakuvad suurepärast haarduvõimalust, kuid asfalt võib päästa kingi, korvpalli ja nahka. Traditsioonilised lehtpuu siseruumides asuvad kohad võivad korralikult hooldada suurepärase veojõu, kuid puit, plaat ja muud vanad mitmeotstarbelised pinnad võivad ohtlikult libiseda, kui neid korralikult ei hoita.

Tugevamad puidupinnad pakuvad tõelist põrge, mida mängijad ja treenerid eelistavad, kuid AthleticBusiness.com teatas, et sportlaste jalgadele on lihtsamad puitpõrandad lihtsamad. Betoon ja paljud uued sünteetilised pinnad pakuvad tõelist korvpalli põrge. Mõned insenerirajatised, mis pakuvad rohkem mängijatele “annavad”, võivad pakkuda korvpallile vähem põrge. Kulunud asfaltkojale võib põhjustada ebakindlat põrkumist, nagu ka kulunud puust koht, kus on surnud kohad.

Mängijad leiavad, et pehmemad puidust põrandad on jalgadele palju lihtsamad ja kalliskivipõrandad pakuvad kõige rohkem. Mitte-spordiüritustel NBA mängude jaoks kasutatavad ajutised puidust kojad on tavaliselt palju andnud. Puhastamata kummist tehniliselt toodetud sportlik pind võib veelgi paremini ohutult kopeerida lehtpuidust. Mängimine raskemate pindade (nt plaatide, betooni, asfaldi, tartanipindade ja mõnevõrra uuemate sünteetiliste pindade puhul, millel on väiksem annus, võib põhjustada “hüppaja põlve” või kaelaläbi tendiniidi). Äge haarduvusega pindadel, nagu kummeeritud põrandatel, võib mängida kõrgemalseisvatel kunstlikel pindadel konkureerivaid jalgpalluritele teadaolevaid hüppeliigese pahkluude, põlveliigese hõõrdkatte, jalgpalli varba ja muid vigastusi.

Õige korvpalli kinga valimine ja nende jalanõude puhtuse säilitamine võib parandada ohutust ja jõudlust. Korvpall paneb pahkluudele ja põlvedele tohutu koormuse ja sobib kinga pinnale on korvpallis sama oluline kui jalgpallis. Kandev kulunud kingad suurendavad vigastusriski. Paljud professionaalsed mängijad muudavad oma kingad iganädalaselt või mängult mängu, et säilitada maksimaalne jõudlus.

Pinna tõmbamine

Pind ja korvpall

Pind ja vigastused

Pinna- ja korvpalli kingad