Parim b-keerukate vitamiinide vorm

B-kompleksis sisalduvad vitamiinid – niatsiin, tiamiin, riboflaviin, folaadid, biotiin, pantoteenhape ja vitamiinid B-6 ja B-12 – on metabolismi seisukohast olulised, moodustades terveid punaseid vereliblesid, hoides nahka terve ja säilitades nägemise ja Närvisüsteem toimib korralikult. Need on paljudes toitudes kergesti kättesaadavad, seega puuduvad enamikes neist vitamiinidest puudused Ameerika Ühendriikides, kuigi mõned inimesed võivad puududa foolhappe või vitamiinidega B-12 või B-6. Enne B-kompleksi vitamiini võtmist pidage nõu oma arstiga, et olla kindel, et see oleks teile ohutu.

Vitamiinid võivad tulla mitmesse erinevasse vormi, kuid üks ei pruugi tingimata parem olla kui teine. Kuigi te arvate, et vedelad vormid on paremini imendunud, sest teie keha ei pea neid nii palju purustama, ei pruugi see tingimata olla. Näiteks tarbijaaruannete veebisaidi 2008. aasta aprilli artiklis märgitakse, et keha neelab ühtlasi ka B-vitamiini vedelaid ja pillivorme.

Kõik B-vitamiinid töötavad koos tervisliku ainevahetuse jaoks ja moodustavad ATP, mida teie organism kasutab energia saamiseks. Neil on kõik erinevates kogustes vaja, kuid täiskasvanud, mis tagab võrdsed kogused, nagu 50 või 100 milligrammi iga B-vitamiini, ei ole tasakaalus ja teie ekstra B-vitamiinid erituvad Oma uriinis. Tavaliselt on kõige parem valida toidulisandeid, mis sisaldavad ühe protsendi päevase väärtuse mitte rohkem kui 100 protsenti. Näiteks liiga palju niatsiini saamine võib põhjustada südamepekslemist ja loputamist.

Enne vitamiini B-12 lisa valimist kontrollige, kas pakendil on U.S. Pharmacopeia sümbol. Kui see ütleb, et USP on kinnitatud, tähendab see, et seda on testitud saasteainete, biosaadavuse ja tõhususe kohta. Sellel peaks olema märgitud kogu B-vitamiini kogus, mis on toodetud ohutus- ja hügieenitingimustes.

Pulbrilised vitamiinid võivad olla mõru järelmaitsega, ja täiskasvanud vitamiinide närimistavad versioonid ei pruugi seda suurepäraselt maitsta, kuna need peavad sisaldama toitaineid suuremas koguses kui laste versioonid. Vitamiini B-12 vedelad, pulbrilised ja närimistavad versioonid võivad olla ka odavamad kui pillid. Kui teil on neelamisraskused, on teie jaoks parem variant üks B-vitamiini mittesisaldavast versioonist. Kui teile ei meeldi vedeliku või pulbri maitse, võite proovida seda segada mahla või suupistega.

Biosaadavus ja imendumine

Vitamiinide arv

USP kinnitamine

Muud potentsiaalsed kaalutlused