Nende inimeste osakaal, kes pärast kaalukadu kaalu langetamist kaaluvad, ja nendega kaasnevad riskid

Lahjatud nael tundub olevat laialt levinud Ameerika minevikus. Suurem osa ameeriklasi – vähemalt 45 miljonit meist, vastavalt CBS News – on toitumisel. Kuid haiguste tõrje ja ennetamise keskused teatavad, et 68 protsenti üle 20-aastastest on rasvunud või ülekaalulised. Nende vastuoluliste statistikat toetav tegur on tagasilöögikombineerimise dieedi nähtus, kus kogu kehakaalu langus ja mõnikord ka rohkem saabub pärast toitumise lõppemist.

Vastavalt Gary Fosteri, Ph.D. Pennsylvania Ülikooli kehakaalu ja söömishäirete programmi kliinilise direktori andmetele, naasevad peaaegu 65 protsenti dieeditest kolm nädalat. Stanfordi ülikooli sponsoreeritud veebisaidi Wellsphere’i sõnul on halvenenud ka statistika kehakaalu alandavatele dieedietele. Ainult 5 protsenti inimestest, kes kaotavad kehavigastuse toitumise, hoiavad kehakaalu ära. Crash-dieedid hõlmavad mis tahes ebatervislikku toitu, alates rasketest kaloritest piiravate toitumisharjumuste ja toitumisharjumustest, mis koosnevad ainult mõnest toiduainest.

On mitmeid põhjuseid, miks inimesed saavad pärast katastroofijärgset toitu tagasi kaaluda. Näiteks kui kaotad suure osa kaalu kiiresti, ei tähenda see, et peate rasvade leevendamist. Palju kaotatud kaalu võib olla vesi, mis taastub kiiresti, kui jätkate normaalset söömist. Crash diets tavaliselt ei rõhuta või isegi mainida vajadust regulaarselt füüsilist aktiivsust, ütleb American Heart Association, mis soovitab kasutada programmi, et hoida kaalu pikema aja jooksul.

Kaalu kaotamine toob kiiresti kaasa tõsiseid terviseriske. See võib muuta teie luud raskemaks ja vähem tihedaks, see võib atroofseerida lihaseid ja see võib häirida teie immuunsüsteemi ja jätab sind oportunistlikumatele infektsioonidele vastuvõtlikumaks. Teie süda võib kahjustada äärmise dieediga. Kardioloog Isadore Rosenfeld, M.D. hoiatab, et kokkupõrkega dieediga võib tekkida südamepekslemine ja isegi südameinfarkt.

Kaalu langetamine, muutes oma harjumused ja võttes aega, on palju tervislikum kui kaalukaotus kiiresti. Tervislik kahjum on 1 või 2 naela nädalas. See kiirus tähendab tõenäoliselt, et teie ainevahetus ja keha aja jooksul muutuvad ja kaalu puhul on rohkem võimalusi jääda maha. Samuti annab see teile võimaluse oma söömise ja harjumuste kujunemiseks, et säilitada tervislikum elustiil, mis on tõhus tervisliku kehakaalu säilitamise meetod.

Rebound Dieting

Tagasi põhjused

Kiiret kadu riskid

Õige toitumine