Millised on toiduga köögiviljade söömise ohud?

Toores köögiviljad on tervisliku ja tasakaalustatud toitumise oluline osa, mistõttu ärge kartke iga päev söögikordades sisaldama salateid või porgandipäid. See tähendab, et kõik toidud on saastunud ja köögiviljad ei ole erand. Kasutades nõuetekohaseid toiduohutuse meetodeid, saate aidata vähendada oma riske, ohverdamata hea toitumine.

Ettevaatusabinõud tootmiseks

Toores juurviljade peamine probleem on bakteriaalne saastatus, mis võib põhjustada toidumürgitust. Kõrge temperatuuriga toiduainete küpsetamine hävitab bakterid; vahetage toiduvalmistamist vahele ja sa ei saa sama kaitset. Toidu- ja ravimiamet soovitab vähendada bakteriaalsete infektsioonide ohtu, valides puuviljamaitselised köögiviljad, hoides neid lahus lihast, kodulindudest ja mereannidest, peske neid hästi ja hoidke külmutatud esemeid temperatuuril 40 kraadi Fahrenheiti või külmem.

Sproutsi lugu

Munad, kuivad ja niisked kasvutingimused kujutavad kapsasid, nagu näiteks ubaamapõrsad või lutsernipõõsad, suurema mürgistuse ohu E. coli või muude bakterite poolt. Seepärast soovitab FDA, et rasedad naised, eakad või nõrgestatud immuunsüsteemiga inimesed peavad vältima toores kapsasid ja neid, mis on olnud ainult kergelt keedetud.