Parim külma toitu süüa

Vastavalt MayoClinic.com andmetele on tavaline külm viiruslik infektsioon ühel üle 100 viiruse ülemisest hingamisteedest. Külmakahjustuse raviks ei ole. Külmetushaiguste raviks kasutatavad ravimid lihtsalt leevendavad tavalisi sümptomeid, nagu ninakinnisus, palavik ja keha külmavärinad, kuid need ei lühenda külma pikkust. Ajakirja “Reader Digest” ajakirja “Reader Digest” soovitus on dieedi muutmine külma ajal, et toetada keha immuunsüsteemi. Rääkige oma arstiga enne oma dieedi muutmist külmetuse raviks.

Sage külmetusnähud

Söömishäire peab diagnoosima arst. Ärge ise diagnoosige ega ravige lihtsalt sümptomite põhjal. Sagedad külmetusnähud hõlmavad sügelevat kurku, vesised silmad, aevastamine, nohu, köha, kerge palavik, külmavärinad ja vähene peavalu. MayoClinic.com soovitab, et kui palavik tõuseb üle 100,5 F, tuleb arstiga konsulteerida.

Toidu kaasamine

“Reader Digest” soovitab iga päev jooma apelsinimahla, et suurendada C-vitamiini tarbimist. C-vitamiin võib lühendada külmetuse kestust. Kalade, kana, kalkunite, kaerajahu ja banaanide lisamine aitab kaitsta valgete rakkude tootvaid elundeid. Teatud toidul on põletikuvastaseid omadusi nagu õunad, tomatikastmed ja jõhvikad. MayoClinic.com soovitab suurendada vedeliku tarbimist, nagu näiteks vesi ja puuviljamahlad. Taimsed teed ja muud kuumad vedelikud aitavad hoida lima sekrete õhukesed ja eemaldada kehast.

Toiduained, mida vältida

Vältige toitu, mis võib keha veetustada ja suurendada lima tootmist. Likvideerige alkoholi ja kofeiini sisaldavaid jooke, kui teil on külmetuse sümptomid. Need joogid võivad kahjustada veevarustuse keha, põhjustades dehüdratatsiooni ja ninakinnitust. Vältige rafineeritud toiduaineid, mis on valmistatud rafineeritud suhkrute ja jahu.

Kana supp kaalumine

MedlinePlus soovitab kana suppi, et leevendada mõningaid leevendavaid sümptomeid. Kana supp on osutunud tavaliste külmetusnähtude tõhusaks raviks. MayoClinic.com poolt teatatud uuringutes on öeldud, et kana supp aitab põletikku põhjustada võivaid neutrofiilide pärssimist. Kana-supp ka ninasse loputab limaskesta, aidates liigselt limaskestadelt ninastest liikuda. Supi kuumus lendab lima, sarnaselt pannese panemisega kuumale praepannile.

Ärahoidmine

Tavalist käte pesemist, tavaliste vahendite desinfitseerimist ja inimestele, kes haigestuvad, välditakse tavalist külma. MayoClinic.com soovitab hoida lapsi koju koolist või lasteaiast, kui neil on diagnoositud külmetus.