Millal juuste kasvu alustavad lapsed?

Mõned beebid on sündinud täis juuksed, teised on sündinud täiesti kiilas. Mõlemad on täiesti normaalsed, nagu ka esimesel paaril kuudel lapsukatega sündinud beebi laps. Ükski neist ei tekita muret, sest beeb kasvab mitmel erineval viisil erinevat tüüpi juukseid.

Beebi juuksed emakas

Imetavad lapsed hakkavad juuksed kasvama enne, kui nad on isegi sündinud, ütleb Kids Health. Raseduse 14. nädala vältel loovad imikuid õrnalt lanugo kihti, mis on pehme ja peene juuksed, mis algab tema näol ja ulatub lõpuks kogu oma kehasse. Juuksed hakkavad kasvatama beebi pea juba 30. rasedusnädalal ja 32. nädala jooksul areneb laps ripsmeid ja kulme. Lanugo hakkab enne tarnimist hakkama kukkuma, enamik neist sünnist lahutab.

Beebi vastsündinud juuksed

Enamik imikuid on sündinud vähese karvaga või peaaegu üldse mitte, kuigi mõned neist jõuavad täiskasvanutega, märgib HealthyChildren. Igasugused juuksed, mis tulevad koos beebi sünniga või hakkavad varsti kasvama, langevad ikkagi välja. See ei põhjusta muret, vaid pigem normaalset protsessi. Mustad juuksed langevad välja, et jõuda küpsed juuksed. Nii väikelapse juuksed kui ka täiskasvanud juuksed kasvavad erinevatel kiirustel, kuid tavaliselt võite eeldada, et täiskasvanud karvad hakkavad kasvatama umbes 6-kuulises vanuses.

Beebi juuste kadu

Teie laps saab tahtmatult kiirendada oma juuste väljalangemist oma harjumustega, mis on korras, kuigi mõned juuste väljalangemine võib olla murettekitav, hoiatavad tervislikud lapsed. Väikelaste harjumused, nagu hõõrumine tema peanaha vastu voodipesu või peksmist peas, võivad põhjustada juuste väljalangemise, kuid tavaliselt kasvab see harjumusi ja kaotatud juuksed. Juuste kaotus võib olla murettekitav, kui laps sünnib alopeetsiaga, vastavalt Baby Centre’ile, mis jätab väikesed, ümmargused kiilased plaastrid üle kogu peanaha.

Beebi juuste värv

Tüdrukute tervis ütleb, et tumedad juuksed on tavaliselt normaalne vastsündinutele, kuid see ei näita, mis värvi on küpsed juuksed. Tegelikult ei arene esmakordselt välja kujunenud küpset juuste värvi, milline on teie lapse juuste värvus hilisemas elus. Juuste varjundid ja värvid muudavad sageli inimese elus mitmeid kordi, märgib tervislikke lapsi.

Pesu beebi juuksed

Pese oma beebi juuksed ainult siis, kui see seda vajab, mis ei pruugi iga kord, kui vannile antakse, osutab, mida oodata. Kui tema juuksed vajavad natuke puhastamist, kasutage väikelastele mõeldud kerge šampooni ühekordse tilga ja õrnalt hõõruge see peanahasse. Esimestel päevadel kasutage juukseid loputades niisket pesutit. Kasutage kindlat hoidmist peas ja kaelas, kui ta on piisavalt suur, et kraan loputada. Kasutage oma kätt, et toetada oma lapse tagasi, kui tema pea on kraanikaussi all.