Miks mul on valu ülemine reie suusatamine allamäge?

Suusarajad kasutavad mööda alla mööda mitmeid lihasrühmi. Aktiivsuse ajal on eriti tugev stressi puusapiirkond, mis ühendab lihaseid luudega, mis suurendab iliopsooside sündroomi või kõõluse pinget. Kuna teid tõstke ja langetage oma jalad ja keerake puusa suusatamise ajal, võib põletik kergesti tekkida. Enamik inimesi tunneb end ära pärast tegevust.

Suusatamise lihased

Kui sa suusad alla, aktiveeritakse mitu lihast nagu iliopsoo lihased, mis koosnevad psoosidest ja iliakusest. Need lihased töötavad, et viia jalg teie keha esiosa. Suuremate rütmide, suuäärsete ja vasikate vahel on ka suusatamine allamäge. Iliopsoas bursa on väike infusioonikomplekt, mis paikneb puusaliigese ja iliopsoo kõõluse vahel. Kui suusatad, võib iliopsoas bursa ärritada ja põletikku, põhjustades sellega iliopsooside sündroomi. Suusatamise ajal mõjutavad ka teised kehaosad, nagu teie käed, õlad ja seljaosad.

Valu suusatamise ajal

Valud, mida te tunnete ülemistel reietel, tulenevad üldjuhul põletikust iliopsoas bursa. Kuna iliopsoo lihased kinnituvad ilioopsoosõuna kaudu reieluu kaudu, võib igas piirkonnas esinev ärritus ja rõhk põhjustada valu reageeringuid teie reie ülaosas. Valu saab ära hoida, tehes jõudu ja parandades harjutusi nädalatel enne suusatamist. Suusatamine vastavalt teie praegusele asjatundlikkuse ja koolituse tasemele. Koormuste ja venitusharjutuste tegemine 10-20 minutit enne suusatamist aitab vältida põletiku ja valu piirkonnas.

Valu vältimine

Tehke tugevuse harjutusi, näiteks kaks kuni kolm komplekti iga 30 sekundi järel esi- ja külgplaati, seejärel tee üks minut. Pingutage kubemekindlat piirkonda ja reied, seistes püsti ja tõmmates üht jalga taha. Haara oma jalad selga, kasutades kätt, seejärel venitage 10 sekundit. Tehke sama teise jala puhul. Kas keha kükitab kolme komplekti 10 korda iga kord. Hoidke oma jalad lahku õla laiuselt, seejärel painutage oma põlvi, et eeldada, et see on korjatud. Kandke tihenduspüksteid jalgade vereringluse parandamiseks.