Parimad teed mandlite turseks

Tundlikud mandlid või tonsilliit on tihti patogeensete mikroorganismide tekitatud infektsiooni tagajärg. Suhkruliste jookide ja piimatoodete tarbimine võib ärritada mandlite turseid ja sümptomeid suurendada. Teiselt poolt võib teed juua vähendada tonsilliidi sümptomeid ja tõkestada bakterite ja muude patogeenide levikut, kuigi alates 2012. aastast ei olnud uuringutes uuritud tee joomise otsest mõju tuimusel tekkinud mandlitele. Konsulteerige arstiga, kui teie kurguvalu kestab kauem kui paar päeva.

Tonsilliit

Tonsilliit on mandlite põletik või turse, mis on teie kõri seljaosa lümfisõlmed. Vastavalt PubMed Healthi arvamusele, teie mandlid funktsioneerivad välja filtreerida kahjulikke baktereid ja muid mikroorganisme, enne kui nad sisenevad söögitorusse või hingetorusse. Mõnikord on teie immuunsüsteem ülekoormatud või patogeeni virulentsus on liiga suur ja teie mandlid jäävad nakkusele ja põletikule. Bakteriaalne infektsioon on kõige levinum süüdlane, eriti streptokoki liigid, kuid samuti on võimalik viiruslik infektsioon. Ärritatud mandlite sümptomiteks on kurguvalu, neelamisraskused, hoorus hääl, kõrvavalu, peavalu, palavik ja külmavärinad.

Roheline tee

“Hiina taimne ravim: Materia Medica” sõnul sisaldavad rohelise tee lehed mitmeid fütokemikaale, millest paljud nimetatakse flavonoidideks, millel on põletikuvastased, antioksüdandid ja antimikroobsed omadused. Paljud uuringud on näidanud, et roheline tee on kasulik võitluses kardiovaskulaarsete Haigus ja parandada kahjustatud ja põletikulist kude, kuigi flavonoidid on efektiivsed ka bakterite tapmisel. 2007. aastal “Molecular Nutrition and Food Research” avaldatud artikli kohaselt avaldasid rohelise tee ekstraktid kõigi testitud teede tugevale antimikroobsele aktiivsusele. See näitab, et rohelise tee joomine võib aidata vähendada mandlite turset, kui turse on põhjustatud infektsioonist, kuigi alates 2012. aastast pole seda väidet toetada.

Must tee ja valge tee

Must tee lehed sisaldavad ka kasulikke flavonoide, kuid need on eriti tanniinide rikkad. Tanniinidel on tavaliselt kuivamisefekt, kuna need vähendavad lima tootmist ja see võib aidata vähendada konglombi, mis koguneb küünarvarre tagajärjel tonsilliidi tõttu. Erinevalt rohelistest teedest kääritatakse kaubanduslikult toodetud musta tee, mis vähendab oluliselt taime fütokemikaalide antimikroobset võimeid vastavalt 2007. aasta artiklile “Molecular Nutrition and Food Research”. Valge tee valmistatakse teelehtedest, mis on koristatud enne küpsust ja On fermenteerimata, mis suurendab fütokemikaalide tugevust. Keev vesi hävitab mõningaid tundlikke fütokeemikaale, seega soovitatakse teid kogu tee asetada sooja veega.

Taimetee

Taimsed teed ei ole valmistatud teelehtedest, nii et sobivam nimetus on kuumad taimsed infusioonid. Paljud ürtid ja puuviljad sisaldavad antioksüdante, põletikuvastaseid ja antimikroobseid omadusi, mis võivad aidata nakkuste vastu võitlemisel. Murakad, jõhvikad, maasikad ja vaarikad on eriti rikkad antioksüdantidest ning neid on kergesti võimalik kuivatada ja valmistada ravimtaimedesse. Maitsetaimed, millel on märkimisväärsed antimikroobsed omadused, hõlmavad goldenseal root, chaparral lehte, punetiste ja oliiviõli vastavalt “Fütoteraapia põhimõtetele ja tavadele: kaasaegne taimne ravim”. Te peaksite lastele ja teele lahkuma vähemalt 20 minutit soojas vees Võimalikult paljude fütokeemiliste ainete ekstraheerimiseks. Mandule tõstetud tundide jaoks võite kaaluda kõigepealt külma toite jahutamist või infusiooni ja seejärel mõnda aega enne neelamist kastmist.