Mis toidulisandil on kõige rohkem valku?

Keha vajab valku, et luua uus rakukude, taastada kahjustatud koe ja vältida koe lagunemist kehalise aktiivsuse ajal. Kõik lihatooted sisaldavad valku, ja kõige deli mees pakuvad õige koguse seda toitaine kohta portsjoni kohta. Valgu sisaldus varieerub sõltuvalt liha tüübist ja sellest, kuidas see valmistatakse, kuigi enamik deli meat sisaldab suhteliselt sarnaseid koguseid.

Veiseliha

Veiseliha põhinev deli meat koosneb rohkem proteiinidest kui teistes sortides. Ühe portsjoni roosipuuvilja juhtiva tootemarki kohta on 14 grammi valku 50 grammi portsjoni kohta. Samamoodi sisaldab 50 grammi prantsuse praaditud veiseliha serveerimist 10 grammi ja veiseliha salami sisaldus 50 grammi sisaldab 8 grammi valku.

Ham ja Bologna

Erinevad sinki küpsetatud sordid sisaldavad tavaliselt umbes 8-9 grammi proteiini 56-grammise portsjoni kohta. USDA riikliku toiteväärtuste andmebaasi andmetel on sealiha bologna viil, mis kaalub 28 grammi, sisaldab 4,28 grammi valku. Bologna võib valmistada ka erinevatest kana-, veise-, kalkuniliha ja sealiha kombinatsioonidest. Näiteks sealiha, kalkuni ja veiseliha segu sisaldab 28 grammi portsjonit 3,05 grammi valku.

Kana ja Türgi

Kana rinnal on ka kõrge valgusisaldusega. Üks tavalise kanalihaga 51 grammi portsjon sisaldab 9 grammi proteiini. Tüüpiline Türgi rinnapiim sisaldab kerget vähem valku, umbes 8 grammi portsjoni kohta. Vastavalt USDA andmetele on Türgis ja kana rinnal erinev proteiinisisaldus sõltuvalt serveerimismahust, 48-grammiline türgi rinnal, mis sisaldab umbes 6,5 grammi proteiini.

Valgu soovitused

Vastavalt Meditsiiniinstituudi Toidu- ja Toitumisnõukogule peaks valk sisaldama 10 kuni 35 protsenti kogu kalorikogusest päevas. Mõõduka aktiivsusega täiskasvanud mees, kes vajab umbes 2600 kalorit päevas, vajaks päevas umbes 585 kalorit või 146 grammi valku. Tavaline röstitud veiseliha annaks umbes 8 protsenti täiskasvanud mehe igapäevasest proteiini vajadusest.