Millist hapet maasikates on?

Maasikad sisaldavad viit erinevat hapet: sidrunhape, askorbiinhape, õunhape, ellaghape ja pantoteenhape. Iga happe üldkogus erineb maasika mitmekesisuse, selle säilitamise ja hoidmise perioodi põhjal. U.S. juhib maailma maasika tootmiseks, mille kohaselt kasvab aastas peaaegu 1 miljon tonni vastavalt puuvilja- ja puuviljade käitlemise käsiraamatusse. Roosipere liige, maasikad on Ameerika Ühendriikides pikka aega. Kui esimesed kolonistid saabusid, kasutavad native-ameeriklased maasikaid juba maisitärklise leiba koostisosana.

Sidrunhape

Maasikad sisaldavad rohkem sidrunhapet kui ükski teine ​​orgaaniline hape. Ärge segage sidrunhapet C-vitamiiniga. Need on kaks erinevat ainet, kuigi nagu C-vitamiin, on sidrunhape peamiselt tsitrusviljades ja köögiviljades. Seda kasutatakse mõnikord säilitusainena, et vältida toidu riknemist ja lõhna- ja maitseaineid. Lauralee Sherwood kirjutab “Inimese füsioloogias”, et sidrunhappel on väga eristatav piimavärviline maitse.

Askorbiinhape

Tass maasikadest on umbes 85 g askorbiinhapet või C-vitamiini. Kuni 50% sellest võib kaotada, kui maasikad lõigatakse ja õhu käes kokku viis minutit või rohkem. Lapsed vajavad kasvu jaoks C-vitamiini. Teie organism vajab ka C-vitamiini, et moodustada veresooni ja parandada nahka, hambaid, luusid ja kõhre. Vitamiin C on ka antioksüdant. Vastavalt riiklikele terviseinstituutidele kaitsevad antioksüdandid teie keha vananemisprotsessist, keskkonnakahjustusest ja võimalikust kroonilisest haigusest.

Õunhape

Õunhappe kogus maasikates väheneb oluliselt, sõltuvalt vilja küpsusastmest. Kuigi loomulikult esineb maasikad, õunad, ploomid ja muud puuviljad, õunhapet kasutatakse ka lõhna- ja maitseainetena toiduks ja veini vanandamiseks. See toimib säilitusainetena, kui seda lisatakse rasvadele ja õlidele.

Ellagiinhape

Maasikad on loodusliku happe looduslik allikas. U.S. põllumajandusministeeriumi andmetel uurivad uurijad, kuidas suurendada maasikate ellagohappe sisaldust, sest see aine võib teatud kaitsega teatud tüüpi vähkide, eriti söögitoruvähi vastu kaitsta. Mouad Edderkaoui avaldas 21. juunil 2008 väljaande “Maailma Journal of Gastroenterology”, et ellagiinhape 10 … 50 mmol / l annustes aeglustas ka pankrease vähirakkude kasvu.

Maasikad sisaldavad 0,18 mg pantoteenhapet või vitamiini B-5, mis on osa B-kompleksist vitamiinidest, mis on olulised paljudele olulistele funktsioonidele teie kehas, kaasa arvatud ainevahetus, teie närvisüsteem ja energia tootmine. Marylandi ülikooli meditsiinikeskuse andmetel aitab pantoteenhape luua punaseid vereliblesid ja võib aidata vähendada kolesterooli taset kehas.

Pantoteenhape