Milline toit sisaldab aminohappeid arginiini ja ornitiini?

Valk on valmistatud aminohapetest, millest kaks on arginiin ja ornitiin. Mõlemad on valmistatud kehas, kuid neid saab ka toiduvarudest. Lisades arginiini ja ornitiini oma dieedile võib olla mitmeid tervisele kasulikke omadusi, sealhulgas treeningu ja täiustatud elundite funktsioone.

Nii arginiini kui ka ornitiini allikad

Piimatooted ja liha – eriti jahvatatud veiseliha, lõhe, piim ja Cheddari juust – on nii ornitiini kui ka arginiini allikad. Maapähklid, munad ja pruun riis pakuvad nii aminohappeid nagu šokolaad ja kikerhernes. Sojapiim ja hakitud nisut teravili suurendavad ka teie tarbimist.

Arginiiniga toit

Hea arginiini allika hulka kuuluvad sellised mereannid nagu tuun, homaar, krevettid, kilttursk, sardiinid ja krabid, punane liha, sealhulgas sealiha, maks, peekon, kalkun ja kana, munad, terad, eri tüüpi pähklid, näiteks kašupähklid, sarapuupähklid, mandlid ja Männi pähklid, seesami- ja kõrvitsaseemned ning piimatooted.

Toidulisandid

Arginiin ja ornitiin on leitud tablettidest, kapslitest, jookidest ja valgupulbrist. Te võite leida aminohapete erinevad annused vahemikus 500 milligrammi kuni 25 grammi. Ornitiini on treeningu ajal seostatud vähem väsimust, nagu leiti 2008. aastal Nutrition Research’is avaldatud uuringutes. Uurijad annavad vabatahtlikele igal päeval ornitiini ja soovitavad seda kasutada toidulisandina väsimuse vältimiseks. Enne uue toidulisandiga alustamist pöörduge oma arsti poole.

Näpunäiteid ja soovitusi teenindavad

Alustage oma päeva munade ja hakitud nisu- teraviljaga piimaga, mis sisaldab kahte aminohapet sisaldava hea valgusallika. Lõunasöögil proovige hummu ja toores juurviljade külge oma tavapärase söögiga. Õhtusöögiks proovige lõhet või jahvatatud veiseliha riisi küljes ja rohkem köögivilju. Mõni suupiste idee enne või pärast treeningut, millel on mõlemad aminohapped, on maapähklid, klaas piima- või sojapiimast või juustujuust.